Lindströminpihvit
Lindströminpihvien keksijöitä on ehdolla ainakin kolme. Oliko ensimmäinen punajuurilisän hoksaaja luutnantti Henrik Lindström, joka vuonna 1862 Kalmarissa tilasi Witt-hotellin tarjoilijalta jauhelihaa, kapriksia, sipulia ja punajuurta, sekoitti niistä pihvit ja lähetti keittiöön paistettavaksi? Toisen tarinan mukaan idean äiti olisi tukholmalainen Maria Kristiina Lindström, joka kaipasi jauhelihapihveihin väriä, ja kolmas ehdokas on norjalainen kokki ja tutkimusmatkaaja Adolf Henrik Lindström.
Lindströminpihvit tunnetaan punajuurilisästä sekä lisäkkeinä tarjottavista kapriksista ja sipulirenkaista. Kuva: Sanne KatainenLindströminpihvit
10 kappaletta
Ainekset
- 1 dl kermaa tai lihalientä
- ½ dl korppujauhoja
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 300 g kypsiä punajuuria raastettuna (esimerkiksi puolet keitettyjä ja puolet etikkaliemeen säilöttyjä punajuuria)
- 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 ¼ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- Lisäksi
- 2–3 sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä tai voita
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- ½ tl suolaa
- 4 rkl kapriksia
Valmistusohje
Sekoita neste ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota hetki.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se öljytilkassa.
Sekoita korppujauhoihin sipuli, punajuuriraaste, jauheliha, muna ja mausteet.
Muotoile taikinasta 10 pihviä. Kypsennä pihvit käryttömästi ja ilman rasvalisää leivinpaperin päällä uunipellillä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa ne perinteisesti paistinpannulla.
Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Paista ne pannulla rasvassa pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla.
Jaa sipulit ja kaprikset pihvien päälle. Tarjoa lisänä perunasosetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
