- Rymättylä
Kokeilitko jo tätä: Sillimiehen yksinkertaisesti paras resepti
Sillin grand old man Matti Ruuska vinkkaa simppelin tavan herkutella sillillä.Sillin grand old man Matti Ruuska toivoo, että silli pääsisi Suomessakin samaan asemaan kuin Ruotsissa, eli iloiseen juhlaan ja arkeen ympäri vuoden.
Ruuska itse sanoo syövänsä silliä joka päivä. ”Olen heavy-useri. Tykkään kaikista silleistä, myös kilpailijoiden. Silli on parasta kesäruokaa ja myös nopeaa ja edullista, sillä se ei tarvitse kumppanikseen muuta kuin perunaa.”
Jos haluaa tarjota yksinkertaista hyvää, niin sellaiseen herkutteluun sopii silli-Matin suosikkiresepti hapankermasilli ja varhaisperunat.
Hapankermasilli
4–6 hengelle
- 2 kevyesti suolattu sillifileetä
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 prk ranskankermaa
- 3 kevätsipulinvartta
Lisäksi
- ½ kg varhaisperunoita
- 1 rkl merisuolaa
- tilliä keitinveteen
Ota sillifileet pakkauksesta likoamaan kylmään veteen kolmeksi tunniksi. Voit vaihtaa vettä pari kertaa, jos haluat vähentää suolaisuutta, tai lyhentää aikaa, jos haluat suolaisempaa silliä.
Ota fileet vedestä ja kuivaa talouspaperilla. Paloittele silli haarukkapaloiksi.
Sekoita ruohosipulisilppu ranskankermaan.
Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja laita hetkeksi jääveteen kähertymään. Valuta sipulit ja levitä puolet tarjoiluastian pohjalle. Asettele silliviipaleet sipulin päälle ja lusikoi notkistettu ranskankerma sillipalojen päälle.
Koristele lopuilla kevätsipuleilla. Tarjoa kuumien, keitettyjen perunoiden kera.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat







