Punajuuri-hapankaalikeitto
Lempeän punajuuren ja hapokkaan vuohenjuuston tai fetan yhdistelmä on taattu myös keitossa. Tätä soppaa jatketaan myös juurisellerillä ja hapankaalilla eikä valkosipuliakaan säästellä.Punajuuri-hapankaalikeitto
6 annosta
Ainekset
- 1–2 punasipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- noin 500 g punajuuria
- noin 300 g juuriselleriä
- 1,3 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai fondia
- 2 tl salviaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- noin 400 g hapankaalia
Lisäksi
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- (½ dl maitoa)
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppu.
Kuori ja leikkaa juurekset paksuiksi tulitikuiksi. Kääntele niitä hetki sipuleiden kanssa ja lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Lisää hapankaali ja anna hautua 10 minuuttia. Tarkista maku.
Jos et syö keittoa vegenä, notkista vuohenjuusto tarvittaessa maidolla ja tarjoa keiton silmänä. Lihanhimoinen voi paistaa joukkoon lisäksi vaikka nakkipaloja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


