Pizzassa ei tarvitse olla tomaattikastiketta – tätä vaaleaa pizzaa kannattaa ehdottomasti kokeilla
Vaalean kinkkupizzan juju on paksu ruokakerma. Jos sitä ei löydy, niin korvaa se tavallisella ruokakermalla, jonka joukkoon raastat parmesaania.
Vaalea kinkkupizza on todellista gurmeeta. Halutessasi voit ripsauttaa päälle tryffeliöljyä, joka viimeistee maun. Kuva: Sanne KatainenPizzan voit halutessasi kruunata paiston jälkeen tryffeliöljyllä, mutta ilmankin sitäkin se maistuu taivaalliselta.
Vaalea kinkkupizza
4 kpl
- Ainekset
- 1 annos pizzataikinaa (katso resepti alta)
- Täyte
- 1 pkt keittokinkkuviipaleita
- 2 kpl (á 125 g) mozzarellapalloja
- 1 tlk (2 dl) paksumpaa ruokakermaa (Valio)
- ½ tl mustapippuria
- Lisäksi
- pala parmesaanijuustoa
- 1 ruukku basilikaa
- (tryffeliöljyä)
Valmistusohje
Pane uunipelti tai pizzakivi uuniin ja kuumenna uunisi maksimilämpötilaan (250–300 asteeseen).
Taputtele taikina käsin pizzapohjaksi. Revi kinkkuviipaleet ja mozzarellat pienemmiksi paloiksi. Vuole parmesaanista lastuja.
Ota pelti uunista ja siirrä pizzapohja pizzalapiolla tai vastaavalla heti kuumalle pohjalle. Levitä päälle kinkku- ja mozzarellapaloja sekä muutamia tippoja paksua ruokakermaa. Rouhaise päälle mustapippuria. Paista pizzaa 4–8 minuuttia. Kypsymisaika riippuu lämpötilasta. Tarkkaile paistumista, jotta pizza ei pala.
Viimeistele pizza parmesaanilastuilla, basilikanlehdillä sekä halutessasi muutamalla tryffeliöljytipalla.
Vinkki: Jos et löydä paksumpaa ruokakermaa, niin käytä tavallista ruokakermaa, jonka joukkoon sekoitat raastettua parmesaania. Jätä tällöin pinnalle ripoteltavat parmesaanilastut pois.
Pizzataikina ajan kanssa
4 pizzaa
- Ainekset
- 3 ½ dl vettä
- ⅓ tl kuivahiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- noin 7 dl vehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoja)
Valmistusohje
Mittaa vesi, kuivahiiva, suola ja öljy kulhoon. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä ja siirrä takaisin kulhoon. Peitä esimerkiksi lautasella tai tiiviisti kostealla leivinliinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 6 tuntia tai jääkaapissa seuraavaan päivään (yli 12 tuntia).
Jaa taikina 3–4 osaan ja muotoile palloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle ja peitä kostealla leivinliinalla. Jos taikina tuntuu kovin tarttuvaiselta, niin käytä hiukan vehnäjauhoja. Anna kohota vähintään 2 tuntia.
Kun alat paistaa pizzoja, muotoile yksi taikina kerrallaan pizzapohjaksi käsin ja sormin taputtelemalla. Älä käytä kaulinta, jotta taikinaan muodostunut ilma säilyy, ja pizzaan muotoutuu kohoavat ja rapeat reunat.
Vinkki: 00-vehnäjauhoja löytyy hyvin varustetuista marketeista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

