Porkkana-perunasose
Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa.
Korvaa osa perunoista porkkanalla, niin perunasose saa uutta väriä ja makua. Kokeile myös pinaatti-perunasosetta. Kuva: Jaana KankaanpääPorkkana-perunasose
2—3 annosta
Ainekset
- 300 g jauhoisia perunoita
- 200 g porkkanaa
- noin 3 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl lämmitettyä täysmaitoa
- 25 g voita
- (keitinlientä)
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja perunat. Paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi, jotta ne ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunat.
Keitä puolitetut perunat ja porkkananpalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.
Survo perunat. Lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
