Pashapiirakka valmistuu kätevästi voitaikinasta
Pashasta valmistettava lehtevä piirakka on käytännössä rahkapiirakan muunnos. Säilykehedelmät tuovat siihen kaivattua raikkautta.8 annosta
Ainekset
- 1 (500 g) voitaikina (pakaste)
- 3 ½ dl (noin 300 g) pashaa
- 1 kananmuna
- 1 tlk (140 g) ananaspaloja
- 1 tlk (235 g) persikanpuolikkaita
- ½ dl mantelirouhetta
Valmistusohje
Kauli sulanut taikina jauhotetulla pöydällä hiukan isommaksi, noin pari senttiä kaikkiin suuntiin. Nosta taikina leivinpaperin päälle pellille. Tee veitsellä kevyet viillot noin sentin päähän reunoista, niin että viillot eivät leikkaa taikinan läpi.
Mittaa pasha kulhoon. Riko muna toiseen kulhoon ja voitele sillä taikinan reunat. Sekoita loppu muna pashan joukkoon. Levitä seos taikinan päälle viiltojen sisäpuolelle.
Leikkaa ananaspalat kahteen osaan, ja viipaloi persikat. Asettele hedelmäpaloja piirakan pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes se on saanut sopivasti väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki: Pashapiirakka on parhaimmillaan leivontapäivänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




