Tomaattichutney tuo potkua grilliruokiin – joukkoon kelpaavat myös hiukan kolhiintuneemmat yksilöt
Herkullinen tomaattichutney maistuu kaikkien grilliruokien sekä savustetun kalan kanssa. Voit säätää sen tulisuutta chiliä lisäämällä tai vähentämällä.
Tomaattichutneyyn voi käyttää minkä kokoisia tai värisiä tomaatteja tahansa. Myös hiukan ylikypsät tai kolhiintuneet sopivat loistavasti. Kuva: Sanne KatainenTomaattichutney
- Ainekset
- 500 g kypsiä tomaatteja
- 150 g omenaa
- 100 g sipulia
- 1 pieni raparperinvarsi
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl omena- tai valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- ¼–1 chiliä
- ¾ tl suolaa
- (tilkka vettä)
Valmistusohje
Kuori tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen, kunnes kuoreen tulee halkeama. Vedä kuoret pois.
Lohko tomaatit ja poista kannat. Siemeniä ei tarvitse poistaa. Kuori ja paloittele omena, sipulit ja raparperi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Laske lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti, eli kunnes seos on sosemaista. Jos seos on liian sakeaa, lisää tilkka vettä. Tölkitä, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Tomaattichutney sopii loistavasti kaikenlaisen kesäruoan kanssa tarjottavaksi.
Vinkki: Puhdistettuihin astioihin kuumana tölkitetty chutney säilyy jääkaapissa useita kuukausia. Käytä se avaamisen jälkeen muutamassa viikossa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


