Rukiiset muikkupitsat
Suomalaiskansallisen pitsan voi valmistaa käyttämällä pohjana ruisleipää ja levittämällä täytteeksi savumuikkuja. Pitsamauste, tomaatit ja juustoraaste täydentävät paistoksen pitsaksi.
Pitsa nousee lempiruokalistojen kärkeen. Siitä voi tehdä Suomi-version vaikka savumuikuista ruisleivälle. Kuva: Jaana KankaanpääRukiiset muikkupitsat
4 annosta, 8 pikkupitsaa
Ainekset
- 1 ps (4 kpl) pieniä ruisleipiä (esimerkiksi Reissumies)
Kastike
- ¾ dl tomaattipyreetä
- ½ dl vettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 tl pitsamaustetta
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl valkopippuria
Täytteet
- 2 prk (à 210/140 g) savumuikkuja öljyssä (säilyke)
- ½ punasipulia
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 rkl kapriksia
- 3 dl pitsajuustoraastetta
Lisäksi
- rucolaa
Valmistusohje
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarkista maku.
Avaa ruisleivät ja levitä puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille halkaisupinta ylöspäin. Sivele leiville tomaattikastiketta. Levitä päälle valutettuja muikkuja, ohueksi leikattuja sipuliviipaleita, viipaloituja kirsikkatomaatteja ja kapriksia.
Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Viimeistele muikkupitsat rucolalla ja syö heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

