Vuohenjuusto-kasvispiiras
Vuohenjuusto-kasvispiiras
1 piirakkavuoallinen (10 palaa)
Ainekset
Pohja
- 125 g pehmeää voita
- 1 dl perunasosejauhetta
- 1 dl kauraleseitä
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 4–5 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 kesäkurpitsa
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- 200 g sieniä (esim. herkkusieniä)
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 200 g vuohenjuustoa (chevre)
- 100 g (valkosipuli)tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- mieleisiäsi mausteita (esimerkiksi yrttejä, paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria)
- valmiin piirakan päälle koristeeksi tuoretta oreganoa ja herneenversoja
Valmistusohje
Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikinasta tasainen pallo.
Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piiraspohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
Lohko kesäkurpitsa. Halkaise miniluumutomaatit. Puhdista ja paloittele sienet.
Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle sienet ja paista niitä, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Murentele tai paloittele vuohenjuusto.
Sekoita tuorejuusto ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon ruokakerma ja mausteet.
Asettele kasvikset ja vuohenjuusto esipaistetun piiraspohjan päälle. Kaada kasvisten päälle kermaseos.
Pienennä uunin lämpötila 180-asteeseen. Paista piirasta noin 35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ja koristele yrteillä.
Vuohenjuustokasvispiiras on maukas ja täyttävä juhlatarjoilu. Se kestää hyvin myös pakastuksen. Halutessasi voit korvata vuohenjuuston fetalla.
Ohjeen antoi Junior Master Chef Otto Leskinen, Nilsiä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

