Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pikkumunkit

Munkkien paistoon sopivat parhaiten pata ja paksupohjainen kattila. Paista pikkumunkit muutama munkki kerrallaan ja tarjoile ne siman kera.
Munkkien paistoon sopivat parhaiten pata ja paksupohjainen kattila.
Munkkien paistoon sopivat parhaiten pata ja paksupohjainen kattila. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pikkumunkit

noin 30 kpl

Ainekset

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 muna
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Kypsennykseen

  • 1 1/2 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • hienoa sokeria

Valmistusohje

Lämmitä rahka ja maito kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä. Leivo pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin leivinliinan alla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa (160–180 astetta). Varo ylikuumenemista.

Paista muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi lämpiminä. Nauti siman kera.