Pikkumunkit
Munkkien paistoon sopivat parhaiten pata ja paksupohjainen kattila. Paista pikkumunkit muutama munkki kerrallaan ja tarjoile ne siman kera.

Munkkien paistoon sopivat parhaiten pata ja paksupohjainen kattila. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pikkumunkit
noin 30 kpl
Ainekset
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 rkl sitruunankuoriraastetta
- 2 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 muna
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Kypsennykseen
- 1 1/2 l rypsiöljyä
Pinnalle
- hienoa sokeria
Valmistusohje
Lämmitä rahka ja maito kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä. Leivo pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin leivinliinan alla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on riittävän kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa (160–180 astetta). Varo ylikuumenemista.
Paista muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi lämpiminä. Nauti siman kera.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa11:30
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen08:56
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”07:00 Tilaajalle
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017