Sitruunapiiraat
Marengilla koristellut sitruunapiiraat tuovat kevään tuntua kahvipöytään.Sitruunapiiraat
8 annosta
Taikina
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rasia (200 g) sitruunatuorejuustoa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 keltuaista
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl raastettua sitruunan kuorta
Marenki
- 2 valkuaista
- 3/4 dl tomusokeria
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja leivinjauhe-jauhoseos. ¬Levitä taikina 8 pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun leivosvuokaan, pohjalle ja reunoille tai yhteen isoon piirakkavuokaan.
Jos haluat nostaa piirakan pois vuoasta, niin laita pohjalle ristikkäin leivinpaperisuikaleita. Jätä reilusti reunan yli, jotta saat nostettaessa tukevan otteen.
Vatkaa täytteen ainekset hyvin sekaisin ja levitä pohjille. Paista uuniin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen loppuvaiheessa. Lusikoi tai pursota vaahtoa piirakoiden päälle. Laita 225 asteeseen, kunnes pinta saa hiukan väriä. Tähän ei mene kuin hetki, joten vahdi leivonnaisia koko ajan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

