Lohisalaatti
Inkiväärillä maustetusta riisistä, avokadosta sekä graavilohesta kootaan maistuva alkusalaatti. Koristele annos kirjolohiruusukkeilla ja korianterin lehdillä.
Inkiväärillä maustetusta riisistä, avokadosta sekä graavilohesta kootaan maistuva alkusalaatti. Kuva: Jaana KankaanpääLohisalaatti
6 annosta
Ainekset
- 2 dl basmatiriisiä
- vettä, suolaa
- parin sentin pala inkivääriä
- 1/2 dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl inkiväärisiirappia
- 1 (200 g) kurkku
- 1 ruukku rucolaa
- 1 iso avokado
- 200 g graavisuolattua kirjolohta
- tuoretta korianteria
Kastike
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl wasabitahnaa
Valmistusohje
Keitä riisi suolalla ja tuoreella inkiväärillä maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta ja sekoita omenaviinietikka ja inkiväärisiirappi kypsän riisin joukkoon. Anna jäähtyä. Ota inkiväärinpala pois riisin joukosta.
Leikkaa kurkku kuutioiksi, samoin avokado. Annostele riisi ja kasvikset kerroksittain alkupalalautasille tai annoskulhoihin.
Koristele kirjolohiruusukkeilla ja korianterin lehdillä.
Vatkaa kastikkeen ainekset hyvin ja pirskota kastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
