Ihanan värikäs kaalikimara sopii joulupöydän salaatiksi
Haudutetun punakaalin sijaan kokeile jouluista kaalisalaattia, johon tulee kolmenlaista kaalia, pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita.
Kolmen kaalin salaatin tekevät jouluiseksi sekaan ripotellut karpalot ja pähkinät. Kuva: Jaana KankaanpääJouluinen kaalisalaatti
- 150 g valkokaalia
- 150 g punakaalia
- 50 g lehtikaalia
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl kuivattuja karpaloita
- 2 rkl hasselpähkinöitä
Leikkaa valko- ja punakaali isoiksi lohkoiksi. Paahda uunipellillä 200 asteessa 10 minuuttia tai kunnes lohkot ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Anna jäähtyä.
Sekoita etikka, sokeri, suola keskenään. Yhdistä paahdettujen kaalien kanssa ja anna marinoitua hetki.
Leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet ja tarjoile heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
