Street food ja Old School -annokset ratkaisivat – Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen
ELO-säätiön kokkikisan voittaja edustaa helsinkiläistä ruokayhteisöä, Food Camp Finlandia. Vuoden Tarjoilija 2019 on Heidi Martikainen ravintola Farangista.
Vuoden Kokki -kilpailu on ELO-säätiön järjestämä kokkien suomenmestaruuskilpailu. Heidi Martikainen on Vuoden Tarjoilija 2019 ja Mikko Kaukonen Vuoden Kokki. Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiöVuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen, ruokayhteisö Food Camp Finlandista, Helsingistä. Vuoden Tarjoilija 2019 on Heidi Martikainen, ravintola Farang, Helsinki.
Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit käytiin 6.4. Kevätmessuilla. Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Lari Helenius, ravintola Olo ja kolmanneksi Johan Kurkela, ravintola Nude.
Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Christian Angelov, Ravintola Savoysta, Helsingistä.
Food Camp Finland on ruokayhteisö, joka järjestää ruokailuun liittyviä tapahtumia. Yrityksen omistajia ovat Olo Group, Ani Ruuskanen, Riikka Kannas, Maija Niemelä ja Mikko Kaukonen. Food Campin toiminta on laajentunut myös catering-toimintaan sekä ruokaan liittyvään konsultointiin ja koulutukseen. Food Camp Finland on osa Olo Groupia, johon kuuluvat myös Michelin-tähtiravintola Olo, Ravintola Emo, Ravintola Nude ja viinien verkkokauppa Bottlescouts.com.
Vuoden Kokki -finaalitehtävä oli kaksiosainen ja siinä testattiin finalistien osaamista laaja-alaisesti. Ensimmäinen tehtävä oli valmistaa kolme erilaista ”Street food” annosta 12 hengelle (kasvis-, kala- ja äyriäinen).
Toisen tehtävän teemana oli ”Old School”, jossa pääraaka-aineena oli islantilainen karitsa ja se esiteltiin vadilta tuomaristolle.
"Vuoden Kokki 2019 -kilpailun voittaja Mikko Kaukonen onnistui jokaisessa kilpailutehtävässä, kiteyttää Vuoden Kokki 2019 -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen, Vuoden Kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija.
Vuoden Kokki parhaana assistenttina palkittiin kokkiopiskelija Claudia Nokkanen, Perho Liiketalousopisto. Vuoden Tarjoilija parhaina assistentteina palkittiin tarjoilijaopiskelijat Nea Kankaanpääja Alexandru Rafael Raiciu, Perho Liiketalousopisto.
Kilpailujen järjestäjä on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Vuoden Kokki 2019 -kilpailun finaali järjestettiin pidettiin Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.4.2019.
Lue lisää: Vuoden Kokki 2018: "Kotimaisuus ja lähiruoka ovat ravintoloissa jo itsestäänselvyys"
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
