Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti oli muotiruokaa erityisesti 2000-luvulla.Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
2 annosta
Ainekset
- 4 pientä punajuurta
- 150 g vuohenjuustoa
- ¾ dl saksanpähkinöitä
- 2 rkl kuivattuja karpaloita
- 200 g erilaisia salaatteja
Marinadi
- 1 tl sokeria
- 1/4 dl balsamiviinietikkaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Paista punajuuria kuorineen uunissa leivinpaperin päällä reilu tunti, kunnes ne ovat kypsiä. Laita jäähtymään. Tee marinadi. Kuori ja lohko punajuuret ja laita ne marinadiin. Pese ja revi salaatit kulhoon. Lisää päälle punajuuret, karpalot ja pienityt saksanpähkinät.
Leikkaa vuohenjuusto 1/2–1 sentin siivuiksi. Kuumenna hiukan öljyä pannulla ja paista viipaleita kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja keskeltä hiukan valuvia. Nostele annoksen päälle. Tarjoa heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

