Mikä olisi halpaa, hyvää ja herkullista ruokaa?– paista verilettuja!
Harva paistaa enää verilettuja itse, mutta kyllä kannattaisi. Saa terveellistä ruokaa, joka on lisäksi halpaa ja herkullista.- Sirkan verilätyt
- 4–6 hengelle
- (hinta 6,53 euroa eli 1,63 euroa/hlö)
- Ainekset
- 5 dl naudanverta
- 4 dl olutta tai vettä
- 1,5 dl ohrajauhoja
- 1,5 dl ruisjauhoja
- 1 sipuli tai 2 tl sipulijauhoa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ tl meiramia
- voita ja ruokaöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Vispaa veri niin, että siitä tulee kuohkeaa ja lisää olut/vesi ja jauhot. Sekoita ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
Kuori ja kuutioi sipuli pieneksi ja ruskista tilkassa öljyä.
Lisää taikinaan sipuli, mausteet ja muna. Sekoita hyvin.
Paista verilätyt lettupannulla voissa.
Tarjoa paistettujen sipulirenkaiden, puolukkasurvoksen ja halutessasi perunasoseen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

