Mikkelin julkiset ruokapalvelut sai MTK:n ruokapalkinnon – ”Ensin tuli hämmennys, sitten suunnaton ylpeys, että kiitos tulee teiltä tuottajilta”
”Palkinto nostaa hienolla tavalla esiin julkisia ruokapalveluita ja niiden päivittäin tekemää arvokasta työtä, sillä niitä harvoin kiitetään”, Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Mia Hassinen kiitti valtuuskuntaa.
MTK:n myöntämän ruokapalkinnon kävivät pokkaamassa valtuuskunnassa Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Mia Hassinen ja keskuskeittiö Isopadan palveluesimies Manne Peltonen. Kuva: Carolina HusuMikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut voitti MTK:n järjestämän Hyvä kotimainen ateria -ruokakilpailun. Kisaan osallistui 13 julkisia aterioita tarjoavaa toimijaa.
Tuomariston mukaan Mikkeli on ollut jo kauan aktiivinen toimija ja edelläkävijä julkisissa ruokapalveluissa ja kehittänyt toimintaansa. Paikallisuus maistuu, koska kaupungin ruoka-ammattilaiset ottavat huomioon alueelliset erikoisuudet ja kotimaisen luomun ja tekevät yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa.
Lähivesien järvikaloista on tehty ruokainnovaatioita ja kaikki liha- ja maitotaloustuotteet ovat täysin kotimaisia.
”Valinnalla edistetään myös huoltovarmuutta sekä tuetaan suomalaista työtä niin lähialueella kuin koko maassa”, palkintoperusteluissa todetaan.
Tuomaristo ilahtui tasokkaasta hakijajoukosta, mikä kertoo hienosta työstä julkisten aterioiden parissa ympäri Suomen.
”Ensin tuli hämmennys, sitten suunnaton ylpeys. Että jokapäiväinen työmme saa kiitosta juuri niiltä, jotka ruuan tuottavat”, Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Mia Hassinen kiitti valtuuskuntaa.
”Palkinto nostaa hienolla tavalla esiin julkisia ruokapalveluita ja niiden päivittäin tekemää arvokasta työtä, sillä niitä harvoin kiitetään”, Hassinen sanoi ja korosti myös kotimaisen ruuan vastuullisuutta ja merkitystä huoltovarmuudelle.
Kunniamaininnan saa Dagsmarkin päiväkoti Kristiinankaupungissa.
”Hyvän kotimaisen ruuan lisäksi päiväkodissa tehdään arvokasta ruokakasvatustyötä lasten parissa, vältetään ruokahävikkiä kotoisilla ja toimivilla keinoilla sekä huolehditaan kierrätyksestä”, palkintoperustelut lukenut ja raadin puheenjohtajana toiminut MTK:n valtuuskunnan 1. varapuheenjohtaja Tero Lahti sanoi.
Lahden mielestä kotimaisuusasteen laskemiseen tarvittaisiin kuitenkin yhtenäinen laskutapa ja suurtalouskeittiöille helppo kotimaisuuslaskuri, jotta ruuan parissa tehty hyvä työ näkyisi.
”Ruuan kotimaisuus on tänä päivänä iso trendi, ja se kiinnostaa laajalti kuluttajia. Julkiset ateriat koskettavat lähes jokaista kuntalaista joko suoraan tai välillisesti”, Lahti perustelee.
Hän esittää Oiva-hymynaaman lisäksi kotimaisuusnaamaa, jonka voisi laittaa ravintolan seinälle. Lisäksi voisi hyödyntää esimerkiksi Hyvää Suomesta -merkin kriteerejä.
Pääpalkinto on 5 000 euroa, ja voittaja voi käyttää sen vaikkapa henkilökunnan koulutukseen ja virkistäytymiseen. Palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnassa Espoossa keskiviikkona.
Juttua korjattu 23.11. klo 14:25: Juurevaa ruokaa läheltä oli MTK:n luonnehdinta Mikkelin ruokapalveluista, ei hankkeen nimi. Mikkelissä ei ollut hanketta, vaan kisan voitti kaupungin ruokapalvelut.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




