Rankan koulupäivän jälkeen ahkeralle oppilaalle maistuu välipala ‒ dippivadin voi tehdä jo aamulla valmiiksi
Kuorittu ja paloiteltu porkkana, huuhdotut kirsikkatomaatit tai lohkottu omena houkuttaa paremmin kuin kokonainen ja käsittelemätön.Iltapäivän paras dippivati
- 3—4 annosta
- Ainekset
- 4 porkkanaa
- 1 pieni paprika
- pala kukkakaalia
- ½ kurkkua
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 4 ruisleipäviipaletta
- Dippi
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- 1 tl oreganoa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Valmistele seuraavan päivän dippivati jo edellisenä iltana. Pese kasvikset. Kuori porkkanat. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kalvot.
Leikkaa isot porkkanat tikuiksi, paprika suikaleiksi ja kurkku tangoiksi. Asettele kasvikset omiksi ryhmikseen kannelliseen astiaan tai pikku kulhoihin kelmulla peitettynä ja nosta jääkaappiin.
Sekoita kermaviiliin loput kastikkeen ainekset. Peitä astia ja nosta jääkaappiin.
Herkuttele kasvikset dippaamalla.
Vinkki! Tee jälkiruuaksi marjoista ja hedelmistä valmiit kulhot ja tarjoa dippinä vaikka vaniljaista rahkaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



