Heitätkö pois vihanneslaatikon rippeet ja jämäjuustot? Ei kannattaisi, sillä ne sopivat loistavasti tähän suussasulavaan lämpimään ruokaan

Täytetyt paprikat
4 annosta
Ainekset
- 4 paprikaa
- Täyte
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3–4 tomaattia
- ½ ruukkua oreganoa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1½ dl ruokakauraa
- 150 g salaattijuustoa tai fetaa
- Päälle
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
Huuhtele paprikat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja valkoiset seinämät. Paprikat pysyvät keikkumatta vuoassa, kun teet pienet viillot alapintaan. Varo kuitenkin puhkomasta kuorta.
Kuori ja pilko sipulit. Huuhtele ja paloittele tomaatit. Hienonna oregano karkeasti.
Kumoa sipulit, tomaatit ja oregano leikkuuterällä varustetun tehosekoittimen kulhoon. (Voit vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta.) Mittaa mukaan öljy ja mausteet. Aja ainekset tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon ruokakaura. Murustele mukaan salaattijuusto.
Jaa täyte paprikoille. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Voitele uunivuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Nosta paprikat vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet sopivasti ja kaura on kypsynyt.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Sekaruokavalio on palannut suomalaisten lautasille: ”Lihan välttäminen on laantunut”
- Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Parsakaalisosekeitto