Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Heitätkö pois vihanneslaatikon rippeet ja jämäjuustot? Ei kannattaisi, sillä ne sopivat loistavasti tähän suussasulavaan lämpimään ruokaan

Täytetyt paprikat sopivat nautittavaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.
Tomaatti, sipulit, feta ja oregano antavat makua, ja kaura tuo ruokaisuutta paprikoiden täytteeseen.
Tomaatti, sipulit, feta ja oregano antavat makua, ja kaura tuo ruokaisuutta paprikoiden täytteeseen. Kuva: Carolina Husu

Täytetyt paprikat

4 annosta

Ainekset

  • 4 paprikaa
  • Täyte
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3–4 tomaattia
  • ½ ruukkua oreganoa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl ruokakauraa
  • 150 g salaattijuustoa tai fetaa
  • Päälle
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele paprikat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet ja valkoiset seinämät. Paprikat pysyvät keikkumatta vuoassa, kun teet pienet viillot alapintaan. Varo kuitenkin puhkomasta kuorta.

Kuori ja pilko sipulit. Huuhtele ja paloittele tomaatit. Hienonna oregano karkeasti.

Kumoa sipulit, tomaatit ja oregano leikkuuterällä varustetun tehosekoittimen kulhoon. (Voit vaihtoehtoisesti käyttää sauvasekoitinta.) Mittaa mukaan öljy ja mausteet. Aja ainekset tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon ruokakaura. Murustele mukaan salaattijuusto.

Jaa täyte paprikoille. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele uunivuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla. Nosta paprikat vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet sopivasti ja kaura on kypsynyt.