Raparperi-rahkapiiras
Kesäherkuttelu alkaa raparperilla, joka on kesän ensimmäisiä avomaan herkkuja. Raparperin happamanmakea kirpeys johtuu sen sisältämästä oksaalihaposta.Raparperi-rahkapiiras
8–10 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl leivinjauhetta
Täyte
- 2 prk (noin 200 g) vaniljarahkaa
- 1/2 tl inkivääriä
- 4 dl raparperipaloja
- 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan noin 24-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai annosvuokiin.
Mausta vaniljarahka inkiväärillä ja levitä pohjan päälle. Halkaise kuorittu raparperi ja leikkaa vielä puolikkaat halki. Leikkaa raparperisuikaleet pitkulaisiksi paloiksi. Asettele palat rahkan päälle. Ripottele pinnalle sokeria.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa piiraat hiukan lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

