Raparperi-rahkapiiras

Kesäherkuttelu alkaa raparperilla, joka on kesän ensimmäisiä avomaan herkkuja. Raparperin happamanmakea kirpeys johtuu sen sisältämästä oksaalihaposta.
Raparperi-rahkapiiraan voi leipoa pieniksi annospiirakoiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Raparperi-rahkapiiras

8–10 annosta

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 prk (noin 200 g) vaniljarahkaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 4 dl raparperipaloja
  • 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan noin 24-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai annosvuokiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta vaniljarahka inkiväärillä ja levitä pohjan päälle. Halkaise kuorittu raparperi ja leikkaa vielä puolikkaat halki. Leikkaa raparperisuikaleet pitkulaisiksi paloiksi. Asettele palat rahkan päälle. Ripottele pinnalle sokeria.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa piiraat hiukan lämpiminä.