Sitruunainen pikaviillokki
Kypsistä broilerfileistä valmistuu viillokki sillä aikaa, kun riisit kiehuvat kypsiksi. Kana-annosfondilla maustat viillokin kätevästi. Sitruuna antaa viillokki kuuluvan kirpeyden.
Viillokki pitkän kaavan mukaan vie tunteja. Nykykaupan aineksilla loihdit korvaavan version vartissa. Kuva: Kari SalonenSitruunainen pikaviillokki
3–4 annosta
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1 tl currya
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 1 kana-annosfondi tai liemikuutio
- 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 1–2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 rkl sitruunanmehua
- ¼ tl jauhettua valkopippuria
- 1 pkt (200 g) kypsää broileria (esimerkiksi Atrian Vuolu kanafilee fajitas tai savu)
Valmistusohje
Pane ensimmäiseksi lisäkeriisi kiehumaan.
Sulata voi kattilassa. Kiehauta curryjauhe voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vettä vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää annosfondi ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan.
Sekoita kastikkeeseen kerma, sitruunankuoriraaste sekä mehu ja valkopippuri. Lisää broilerinlihat.
Kuumenna kastike ja tarjoa keitetyn riisin sekä halutessasi mustaherukkahyytelön kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
