Välimeren couscous-linssisalaatti
Couscous eli kuskus on Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva karkeasta durum-vehnästä valmistettu mannaryynimäinen suurimo. Se on pohjoisafrikkalaiselle sama kuin meille peruna.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Välimeren couscous-linssisalaatti
8–10 annosta
Ainekset
- 4 dl punaisia linssejä
- vettä
- suolaa
- 2 dl täysjyväcouscousia
- 3 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- mintun oksa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Lisäksi
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- tomaatteja, rapeaa salaattia, mustia oliiveja
- turkkilaista jogurttia
Valmistusohje
Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuumenna vesi-öljyseos ja lisää couscous, suola ja mintunoksa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä ryynit. Nouki mintun oksa pois.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita jäähtyneet linssit ja couscous sekä muut ainekset. Murra salaattijuustoa annoksen päälle.
Tarjoa lisäksi tomaattilohkoja, rapeita salaatinlehtiä sekä maustamatonta turkkilaista jogurttia.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Mustion linnassa pääsin maistamaan aitoa ruotsalaisklassikkoa19.8.
- Ikivanha resepti olikin nykyaikainen pataruoka19.8.
- Quesadilloilla voi herkutella sekä arkisin että viikonloppuisin19.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Nuudelikuppi syntyy käden käänteessä – helppo muokata omaan suuhun sopivaksi19.8.
- Marjaisa vispipuuro maistuu vuodesta toiseen19.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015