Välimeren couscous-linssisalaatti
Couscous eli kuskus on Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva karkeasta durum-vehnästä valmistettu mannaryynimäinen suurimo. Se on pohjoisafrikkalaiselle sama kuin meille peruna.
Helteisenä päivänä maistuu ruokaisa salaatti. Lohko salaattijuustosta reiluja paloja Välimeren salaatin päälle. Kuva: Jaana KankaanpääVälimeren couscous-linssisalaatti
8–10 annosta
Ainekset
- 4 dl punaisia linssejä
- vettä
- suolaa
- 2 dl täysjyväcouscousia
- 3 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- mintun oksa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Lisäksi
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- tomaatteja, rapeaa salaattia, mustia oliiveja
- turkkilaista jogurttia
Valmistusohje
Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuumenna vesi-öljyseos ja lisää couscous, suola ja mintunoksa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä ryynit. Nouki mintun oksa pois.
Sekoita jäähtyneet linssit ja couscous sekä muut ainekset. Murra salaattijuustoa annoksen päälle.
Tarjoa lisäksi tomaattilohkoja, rapeita salaatinlehtiä sekä maustamatonta turkkilaista jogurttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

