Välimeren couscous-linssisalaatti

Couscous eli kuskus on Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva karkeasta durum-vehnästä valmistettu mannaryynimäinen suurimo. Se on pohjoisafrikkalaiselle sama kuin meille peruna.
Helteisenä päivänä maistuu ruokaisa salaatti. Lohko salaattijuustosta reiluja paloja Välimeren salaatin päälle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Välimeren couscous-linssisalaatti

8–10 annosta

Ainekset

  • 4 dl punaisia linssejä
  • vettä
  • suolaa
  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mintun oksa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 prk (180 g) salaattijuustoa
  • tomaatteja, rapeaa salaattia, mustia oliiveja
  • turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuumenna vesi-öljyseos ja lisää couscous, suola ja mintunoksa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä ryynit. Nouki mintun oksa pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita jäähtyneet linssit ja couscous sekä muut ainekset. Murra salaattijuustoa annoksen päälle.

Tarjoa lisäksi tomaattilohkoja, rapeita salaatinlehtiä sekä maustamatonta turkkilaista jogurttia.