Täydellinen kastike joulun kaloille: Tarvitset vain muutaman ainesosan
Kalastajan sekä muiden kalafanien joulun lempikastike on tilli-sinappikastike, joka sopii oivallisesti niin graaville kuin kylmäsavustetullekin kalalle.
Kalapöydän herkullisin kastike on tillillä maustettu sinappikastike, joka kruunaa erityisesti graavikalat. Kuva: Sanne KatainenTätä kastiketta voi mainiosti testata myös paahtopaistin kaverina. Kastike säilyy jääkaapissa noin pari viikkoa.
Tilli-sinappikastike kalastajalle
noin 5 dl valmista kastiketta
- Ainekset
- noin 1 dl dijon-sinappia
- ½ dl sokeria
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 3 dl rypsiöljyä
- ripaus valkopippuria
- runsaasti tuoretta tilliä
- (suolaa)
Valmistusohje
Mittaa kulhoon sinappi, sokeri ja valkoviinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Pullota kastike ja säilytä kylmässä. Käytä parin viikon kuluessa.
Vinkki: Tilli-sinappikastike sopii erinomaisesti graavi- ja kylmäsavustetulle kalalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
