Juustoiset minilohimunakkaat syntyvät kätevästi muffinipellillä
Somat pienet juustoiset uunimunakkaat syntyvät kätevästi muffinipellin koloissa, mutta voit kypsentää ne myös pienissä annosvuoissa.Tee munakkaita varten munaseos, mausta se raikkailla yrteillä ja ripottele sattumiksi kylmäsavulohisilppua. Tarjoa minimunakkaat näyttävästi salaattipediltä ja viimeistele basilikaöljyllä.
Jos muffinipellissäsi on 12 koloa, voit tehdä kaksinkertaisen annoksen ja tarjota loput minimunakkaat välipalana tai brunssilla.
Juustoiset minilohimunakkaat
6 kappaletta
- Ainekset
- 5 kananmunaa (M-koko)
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 50 g mustaleimaemmentaalijuustoraastetta
- ¾ dl kevätsipulia silputtuna
- 1 rkl timjamia silputtuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 75 g kylmäsavulohiviipaleita
- Basilikaöljy
- ¼ ruukkua basilikaa
- ½ dl rypsiöljyä
- ripaus sitruunan kuoriraastetta
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- Salaattipeti
- noin 70 g babypinaattia, erilaisia versoja ja/tai salaatinlehtiä
- Valmistusohje
Voitele muffinivuoan kuusi koloa. Voit vaihtoehtoisesti tehdä minimunakkaat myös uuninkestävissä annoskulhoissa.
Riko munat kulhoon. Vatkaa sekaan kerma. Sekoita joukkoon juustoraaste, kevätsipuli- ja timjamisilppu sekä mausteet. Jaa munakasseos vuokiin.
Paloittele lohiviipaleet ja jaa ne vuokiin.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes munakkaat ovat hyytyneet ja pinta saanut hieman väriä.
Mittaa basilikaöljyn ainekset kapeaan kulhoon ja surauta sileäksi sauvasekoittimella.
Tarjoile minimunakkaat lämpiminä tai haaleina salaattipediltä basilikaöljyn kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



