Kesäinen kalansaalis jalostuu maukkaiksi järvikalapihveiksi – kaveriksi tietenkin raikas kermaviilisoosi
Onko kesäisempää ruokaa, kuin vastapaistetut järvikalapihvit juuri ongitusta saaliista? Jauha taikinaan paprika, se antaa herkullisen värin.
Järvikalapihvi saa vaaleanpunaisen värin, kun taikinan sekaan jauhaa vähän punaista paprikaa. Kermaviilikastike sopii niin kalan kuin salaatinkin höysteeksi. Kuva: Rami MarjamäkiJärvikalapihvit ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Pihveihin kalat voi jauhaa sipulin ja paprikan kanssa hienoksi niin, etteivät ruodot pistele. Pihveihin käy monenlainen kala.
Paprika antaa pihveihin kivaa makeutta ja vaaleanpunaista väriä, ja kun sipulin jauhaa samassa myllyssä kuin kalan, niin lapsetkaan eivät vierasta sipulinpaloja.
Järvikalapihvit
4 hengelle
- 500 g jauhettua kalaa (haukea, kuhaa, ahventa, siikaa)
- 1 keskikokoinen sipuli
- 1 pieni punainen paprika
- 1 kananmuna
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 0,5 dl kermaa
- juoksevaa margariinia ja voita paistamiseen
Valmistus: Jauha kalat lihamyllyllä, jauha myös sipulit ja paprika massan joukkoon.
Sekoita loput aineet massan joukkoon ja anna levähtää hetki, jotta korppujauhot turpoavat.
Muotoile taikinasta pihvejä ja paista paistinpannulla. Laita pannulle ensin juoksevaa margariinia ja kääntäessäsi pihvit lisää joukkoon reilu nokare voita. Voit valella pihvejä rasvalla loppupaistamisen ajan.
Äidin kermaviilikastike
- 1 prk kermaviiliä
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl etikkaa
- 1 tl sinappia
- reilusti tillisilppua
Valmistus: Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

