Kahden lohen patee
Tämä lohipatee syntyy hyydyttämällä. Se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Pateen juhlistaa mätikastike, jonka voit sekoittaa haluamastasi mädistä. Lisänä maistuvat keitetyt perunat ja munanpuolikkaat. Jos pateeta jää, voit tehdä lopuista viipaleista seuraavaksi päiväksi kauniit alkupalaleivät.
Lohipatee mätikastikkeen, munanpuolikkaiden ja keitettyjen perunoiden kanssa aloittaa jouluaterian makoisasti. Kuva: Kari SalonenKahden lohen patee
noin 12 annosta
Ainekset
- 4 liivatelehteä
- 400 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 dl ruohosipulisilppua
- 1 dl tillisilppua
- 2 dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa (yrttitarha)
- ½ dl sitruunamehua
- ½ tl mustapippuria
Mätikastike
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl yrttisilppua (tilliä, ruohosipulia)
- 1 tl hunajaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g mätiä
Valmistusohje
Upota liivatelehdet kylmään veteen.
Leikkaa lohiviipaleet ohuiksi suikaleiksi. Hienonna ruohosipuli ja tilli.
Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto sitruunamehulla.
Liuota puristetut liivatteet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos juustomassaan koko ajan sekoittaen.
Lisää juuston mukaan lohipalat, sipuli- ja tillisilppu, mausteet ja lopuksi kermavaahto nostellen.
Vuoraa pieni vuoka (vetoisuus noin 1 litra) muovikelmulla ja lusikoi seos vuokaan. Peittele kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Sekoita mätikastikkeen ranskankermaan sitruunamehu, yrtit ja lopuksi tarvittaessa valutettu mäti.
Kumoa patee tarjoiluvadille ja nauti alkupalana mätikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Seuraan sopivat myös keitetyt kananmunat kuorittuina ja halkaistuina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
