Herkkujen Suomi aikaistuu kesästä huhtikuulle ja siirtyy Messukeskukseen
Tapahtuma tulee osaksi Lähiruoka ja luomu -messuja
Emäntä Terhi Raininko (oik.) maistatti Rainigon tilan gluteenitonta kvinoanäkkileipää Herkkujen Suomi -tapahtumassa vuonna 2016. Kuva: Jaana KankaanpääHerkkujen Suomi on aiemmin järjestetty Helsingin Rautatientorilla, missä se on esitellyt lähi- ja luomuruokatuottajia ja -yrittäjiä eri puolilta Suomea. Nyt tapahtuma siirtyy Kevätmessujen yhteyteen 2.–5.4.2020.
”Meille tärkeää on se, että suomalaisen ruuan alkuperä, laatu ja vastuullisuus nousevat esiin. Herkkujen Suomi -tapahtumalla haluamme edistää kotimaisen ruuan arvostusta”, tapahtumaa järjestävän Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen kertoo.
Lähiruoka ja luomu -messuilla on lähes sama tavoite kuin Herkkujen Suomella. Messut esittelevät suomalaisia pientuottajia, lähellä tuotettua ruokaa ja sertifioituja luomutuotteita.
”Tapahtuman järjestäminen osana Lähiruoka ja luomu -tapahtumaa on hyvää jatkoa Herkkujen Suomelle”, Hartikainen kommentoi.
Herkkujen Suomi -tapahtuma on ollut tauolla vuodesta 2017. Ensi vuonna se järjestetään kahdeksatta kertaa.
Tapahtuman avajaispäivänä julkistetaan Vuoden lähiruokateko -palkinnon saaja. Messusäätiön lahjoittama 2 000 euron palkinto myönnetään lähiruuan tekijälle tai puolestapuhujalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
