Kantarellisnapsi maistuu parhaiten riistan kanssa – viinan maustaminen onnistuu myös muiden sienien avulla!
Sienestäjän illallisella tarjotaan tietysti sienillä maustettu snapsi. Kantarelleilla maustettu snapsi sopii tarjottavaksi esimerkiksi riista- tai rapuillallisella. Väkevää viinaa voi maustaa kantarellin lisäksi myös ainakin sikurirouskuilla, joista tulee curryyn vivahtava aromi, sekä ihanan pähkinäisellä mustavahakkaalla.Sienestäjän kantarellisnapsi
- ½ l valmista juomaa
- Ainekset
- ½ l kirkasta viinaa (esim. Dry Vodkaa)
- 1 dl kuivattuja tai 3 dl tuoreita kantarelleja
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Murustele kuivatut sienet. Puhdista ja paloittele tuoreet. Siirrä sienet kannelliseen tölkkiin. Kaada päälle viina ja sokeri. Sulje tölkki ja anna maustua huoneenlämmössä 2–7 vuorokautta. Hölskyttele purkkia päivittäin.
Siivilöi juoma. Voit halutessasi laskea sen kahvinsuodattimen läpi, jolloin väri kirkastuu.
Tarjoa viilennettynä snapsina esimerkiksi riista- tai rapuaterialla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



