Lohitartarin raikkaus piilee omenassa – ohjeessa myös vinkki, miten poistat raa’asta sipulista kitkeryyden
Lohitartarin voi esivalmistella vaikka edellisenä päivänä ja koota annoksiksi vasta vähän ennen tarjoilua.- Raikas lohitartar
- 4—5 annosta
- Ainekset
- 250 g graavattua kirjolohifileetä
- ½ hapahkoa omenaa
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl sitruunapippuria
- ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 4—5 viipaletta leipää
- voita
- salaattisekoitusta
- 2 kananmunaa kovaksi keitettynä
Valmistusohje
Leikkaa kalaviipaleet pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kuorittu omena.
Hienonna kuorittu punasipuli. Kumoa silppu siivilään ja laske päälle hetken ajan kuumaa tai kiehuvaa vettä, valuta hyvin. Näin sipulista häviää kirpakka kitkeryys.
Lisää kala-omena-sipuliseokseen ranskankerma, sinappi, sitruunamehu, pippuri ja tillisilppu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Paahda leivät ja sivele voilla. Levitä leivälle ensin muutama salaatinlehti, sitten munaviipaleita ja lusikoi keskelle keoksi lohitartaria. Koristele tillillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


