Kulhosalaatti

Korianterilla ja chilillä ryyditetty kastike maustaa salaattiainekset pirteästi.
Eri ruokakulttuurit kohtaavat kulhosalaatissa. Korianterilla ja chilillä ryyditetty kastike maustaa salaattiainekset pirteästi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kulhosalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 1 1/2 dl ruis-riisisekoitusta
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 200 g katkarapuja
  • 1/2 limetin mehu
  • 2 dl herneenpalkoja
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • herneenversoja
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria

Kastike

  • pieni pala (1/2 tl) punaista chiliä
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1/2 limetin mehu

Valmistusohje

Kypsennä ruis-riisisekoitus suolalla ja valkosipulilla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta katkaravut limetin mehulla. Kiehauta herneenpalot nopeasti, jätä napakoiksi rakenteeltaan. Kokoa ainekset tarjolle syville lautasille tai annoskulhoihin.

Pilko veitsellä kastikkeen korianteri ja chili hyvin hienoksi silpuksi. Chiliä voi lisätä tai vähentää sen mukaan, miten vahvaa se on. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta valmista kastiketta annosten päälle.