Marjakiisseli
Marjakiisseli maistuu kaikille vauvasta vaariin. Vadelmat ja mustikat säilyttävät makunsa ja rakenteensa, kun ne lisätään jäisinä valmiiseen kiisselipohjaan.
Vadelmat ja mustikat säilyttävät makunsa ja rakenteensa, kun ne lisätään jäisinä valmiiseen kiisselipohjaan. Kuva: Jaana KankaanpääMarjakiisseli
4–5 annosta
Ainekset
- 5 dl sokeroitua, laimennettua marjamehua
- ½ dl perunajauhoja
- ½–1 dl sokeria
- 4 dl (200 g) pakastemarjoja, vadelmia ja mustikoita
Jugurtti-kermavaahto
- ½ dl kuohukermaa
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- (raejuustoa)
Valmistusohje
Soseuta osa marjoista, jätä muutama kokonainen koristeeksi.
Mittaa kattilaan mehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä. Lisää marjasose. Kaada annosmaljoihin ja anna jäähtyä. Koristele kiisseli marjoilla.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jugurtti ja sokerit. Halutessasi voit lisätä vielä raejuustoa joukkoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
