Täydellinen lisuke liharuoalle: Klassinen puolukka saa rinnalleen punasipulin
Hillosokeri ja puolukka tekevät voimakkaasta punasipulista makean raikasta hilloketta. Se maistuu mainiolta liharuokien kanssa.
Voimakas punasipuli taittuu makeankirpeäksi lisäkkeeksi puolukoiden ja hillosokerin kanssa keitettynä. Siitä syntyy mainio lisäke liharuoille. Kuva: Sanne KatainenPuolukkainen punasipulihilloke
noin 4 dl
- Ainekset
- 2 punasipulia
- 3½ dl puolukoita
- 1 dl vettä
- 1½ dl hillosokeria
- 2 tl punaviinietikkaa
- ¼ tl suolaa
- ripaus maustepippuria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kumoa ne kattilaan puolukoiden kera. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon hillosokeri, etikka, suola ja mustapippuri. Keitä vielä 10 minuuttia.
Hilloke jähmettyy jäähtyessään sopivan sakeaksi.
Hilloke sopii lammas- ja riistaruokien kylkeen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
