Täytetyt letut

(4 annosta)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai ruokaöljyä
Täyte:
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 rkl voita tai öljyä
300 g hirvenjauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
100 g tuorejuustoa (esim. yrttimaustettua)
Päälle:
100 g juustoraastetta
Sekoita lettutaikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista taikina suuriksi ohukaisiksi.
Kuori ja silppua sipuli, pese ja kuori porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuullota kasvisseosta paistinpannulla voissa tai öljyssä, lisää sitten hirvenjauheliha ja kypsennä sekoitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto nokareina ja mausta täyte suolalla ja pippurilla.
Täytä letut kääryleiksi tai nyyteiksi ja laita ne uuninkestävään, laakeaan astiaan. Ennen tarjoilua ripota päälle juustoraastetta ja kuumenna lettukääröjä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017