Viininlehtikääryleet

Kreikkalaisen aterian alkupaloina maistellaan viininlehtikääryleitä, fetaa ja oliiveja.
Kreikkalaisen aterian aluksi maistellaan viininlehtikääryleitä, fetaa ja oliiveja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viininlehtikääryleet

noin 25 kpl

Ainekset

  • 250 g viininlehtiä (säilyke)

Täyte

  • 3 sipulia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 3 rkl tilliä silputtuna
  • 3 rkl persiljaa silputtuna
  • 2 rkl minttua silputtuna
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl valkopippuria

Hauduttamiseen

  • 1 ½ dl vettä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

Huuhtele suolaveteen säilötyt viininlehdet. Irrota ne toisistaan varovasti, oikaise ja pinoa leikkuulaudalle. Leikkaa kovat lehtiruodit pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista täyte: Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Sekoita joukkoon riisi. Lisää vesi, pinjansiemenet, yrtit, suola, sokeri ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Tarkista maku. Anna jäähtyä.

Käytä 2–3 viininlehteä käärylettä kohden riippuen lehtien koosta. Levittämällä lehtiä limittäin, saat paikattua risaiset lehdet niin ehjiksi, ettei täyte pursuile ulos. Nosta viininlehtialustalle ruokalusikallinen täytettä ja kääri napakaksi rullaksi kaalikääryleiden tapaan.

Lado kääryleet paistinpannuun tai kasariin (Ø 26–28 cm) vieriviereen saumapuoli alaspäin. Kaada päälle vesi ja sitruunamehu. Vuole päälle voilastuja.

Nosta lautanen viininlehtikääryleiden painoksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Tarjoa viininlehtikääryleet jäähdytettyinä meze-alkupalalautasella, oliivien ja fetajuuston kera.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Viininlehtiä myyvät muun muassa etniset kaupat ja isot marketit. Loppukesästä voit tehdä kääryleitä isoista ryöpätyistä mustaherukanlehdistä.