Perholan Juustola palkittiin Kultaisella Juustohöylällä
2018 perustettu pieni artesaanijuustola sijaitsee Helsingissä.Vuosittain juustoalan ansioituneelle toimijalle jaettava tunnustus, Kultainen Juustohöylä -palkinto, annettiin tällä kertaa Perholan Juustolalle.
Palkitsemisperusteena on, että Perhon Juustola ja sen sinihomejuusto, Perhon Rehtori, on huomioitu myös maailmalla.
Vuonna 2023 World Cheese Awards kilpailuun osallistui 4502 eri juustoa 43 eri maasta ja Perhon Rehtori sai kilpailussa kultaisen maininnan. Juuston kuvaillaan olevan suussa sulava, maultaan pähkinäinen ja aromikas sinihomejuusto.
2018 perustettu pieni artesaanijuustola sijaitsee Helsingissä Töölössä.
Juustola sai alkunsa, kun ”juustomestari”, Olli Takanen ja ruokatuotannon lehtori Jarkko Ahvenainen kiinnostuivat sinihomejuuston valmistuksesta. Alusta lähtien Perholan Juustola on kokeillut uskaliaasti erilaisten juustojen valmistamista.
Juustot valmistetaan käsityönä luomumaidosta ja kypsytetään Perhon omassa viinikellarissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







