Paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeella
Turkkilaiseen jugurttiin sekoitettu piparjuuritahna on maukkaan kirpeä kastike makeille uunissa paahdetuille punajuurille. Paahdetut seesaminsiemenet viimeistelevät herkun.Paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeella
4 annosta
Ainekset
- noin 600 g punajuuria
- 1½ rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Kastike
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- noin 1 rkl piparjuuritahnaa putkilosta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
Lisäksi
- 2–3 rkl seesaminsiemeniä
- tuoretta yrttiä, esimerkiksi kirveliä
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kumoa kiekot leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteet. Möyhi sekaisin, jotta punajuuret maustuvat kauttaaltaan ja levitä kiekot sitten tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Sekoita jugurtin joukkoon hunaja, piparjuuritahna ja mausteet. Anna tekeytyä viileässä ruokailuhetkeen saakka. Tarkista maku.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Kumoa siemenet lautaselle jäähtymään.
Levitä paahdetut punajuuret laakealle tarjoiluvadille. Valuta päälle kastikeraitoja ja tarjoa loppu kastike erikseen. Ripottele punajuurikiekkojen päälle seesaminsiemenet. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

