Täydelliset uudet perunat
Uudet perunat ovat kesäkattauksen kirkkain tähti. Käytä varhaisperunoiden keitinvedessä reilusti suolaa, sillä se ehkäisee perunan vetistymistä ja hajoamista keitettäessä. Eikä pidä unohtaa pöydästä voita, sillä voinokare kuuman perunan päällä on monien mielestä ehdottomasti paras yhdistelmä.Täydelliset uudet perunat
4 annosta
Ainekset
- 1 kg uusia perunoita
- 2 l vettä
- 2 tl karkeaa merisuolaa
- tillin varsia
- tilliä
Valmistusohje
Nosta tai osta perunat mielellään keittopäivänä. Valitse mahdollisimman tasakokoisia perunoita.
Pese ja rapsuta perunat huolellisesti puhtaiksi. Jos et keitä niitä heti, säilytä pestyt perunat kylmässä vedessä. Lisää perunat kiehuvaan, merisuolalla maustettuun veteen kokojärjestyksessä: ensin isot ja pienemmät hetken päästä yhdessä tillin varsien kanssa. Mikäli vettä on reilusti yli perunoiden, niin kaada ylimäärä pois. Anna kiehua rauhallisesti poreillen. Kokeile kypsyyttä tikulla noin 10 minuutin kuluttua. Haarukan piikit rikkovat pienen perunan. Kaada keitinvesi pois, kun perunat ovat lähes kypsiä, ja nouki tillin varret pois.
Laita puhdas keittiöpyyhe tai talouspaperia perunoiden päälle. Anna kosteuden haihtua hetki miedolla lämmöllä. Perunat palavat helposti kattilan pohjaan kiinni, jos pidät niitä liian kuumalla levyllä. Ripottele tuoretta tillisilppua ja jauha myllystä muutama suolarae perunoiden pinnalle. Tarjoa perunat heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


