Välimeren pasteijat

Välimeren pasteijat
24 kpl
Ainekset
Perunavoitaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl perunasosehiutaleita
- 1/2 rkl leivinjauhetta
- 150 g voita
- 1 1/2 dl kylmää vettä
Täyte
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- 6 kivetöntä, mustaa oliivia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 vihreää paprikaa
- 1 rkl hunajaa
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä voi kuutioiksi leikattuna. Sekoita lopuksi kylmä vesi nopeasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Hienonna salaattijuusto haarukalla. Leikkaa oliivit, valkosipulinkynnet sekä paprika pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaaviloi taikina levyksi ja taita kaksin kerroin. Toista kaavilointi vielä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, 20 x 15 senttimetriä.
Jaa taikinapyörällä pitkältä sivulta neljään ja lyhyeltä kolmeen osaan. Jaa täyte palojen keskelle. Kostuta reunat kylmällä vedellä. Taita kolmion muotoon ja painele reunat tiiviisti haarukalla yhteen. Voitele munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 250 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon