Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Välimeren pasteijat

Mureaan perunavoitaikinaan leivotut välimerelliset pasteijat saavat makunsa salaattijuustosta, oliiveista, valkosipulista ja hunajasta.
Välimeren pasteijoiden suolaisen makea täyte pursuaa herkullisesti ulos sieltä täältä.
Välimeren pasteijoiden suolaisen makea täyte pursuaa herkullisesti ulos sieltä täältä. Kuva: Kari Salonen

Välimeren pasteijat

24 kpl

Ainekset

Perunavoitaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunasosehiutaleita
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 1 1/2 dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk (180 g) salaattijuustoa
  • 6 kivetöntä, mustaa oliivia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 vihreää paprikaa
  • 1 rkl hunajaa

Voiteluun

  • 1 muna

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä voi kuutioiksi leikattuna. Sekoita lopuksi kylmä vesi nopeasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hienonna salaattijuusto haarukalla. Leikkaa oliivit, valkosipulinkynnet sekä paprika pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Kaaviloi taikina levyksi ja taita kaksin kerroin. Toista kaavilointi vielä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, 20 x 15 senttimetriä.

Jaa taikinapyörällä pitkältä sivulta neljään ja lyhyeltä kolmeen osaan. Jaa täyte palojen keskelle. Kostuta reunat kylmällä vedellä. Taita kolmion muotoon ja painele reunat tiiviisti haarukalla yhteen. Voitele munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 250 asteessa noin kymmenen minuuttia.