Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ohuet blinit

Tattaria käytetään blinitaikinassa. Tuhtien blinien tilalle voi paistaa pitsisiä räiskäleitä. Lisukkeeksi sopivat maustekurkku, punasipuli, mäti sekä smetana.
Pitsimäinen tattariohukainen on kuin ohut blini. Se syödään herkkukurkun, punasipulin, mädin ja smetanan kera.
Pitsimäinen tattariohukainen on kuin ohut blini. Se syödään herkkukurkun, punasipulin, mädin ja smetanan kera. Kuva: Jaana Kankaanpää

Ohuet blinit

10 isoa lettua

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1/4 tl suolaa

Paistamiseen

  • voita

Lisukkeet

  • maustekurkkua
  • punasipulia
  • mätiä
  • smetanaa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja jauhot suolalla maustetun maidon joukkoon. Anna taikina turvota tunnin verran.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista isoja, ohuita lettuja. Tarjoa ne lämpiminä maustekurkun, sipulikuutioiden ja mädin kanssa.