Ohuet blinit
Tattaria käytetään blinitaikinassa. Tuhtien blinien tilalle voi paistaa pitsisiä räiskäleitä. Lisukkeeksi sopivat maustekurkku, punasipuli, mäti sekä smetana.

Pitsimäinen tattariohukainen on kuin ohut blini. Se syödään herkkukurkun, punasipulin, mädin ja smetanan kera. Kuva: Jaana Kankaanpää
Ohuet blinit
10 isoa lettua
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- 1/4 tl suolaa
Paistamiseen
- voita
Lisukkeet
- maustekurkkua
- punasipulia
- mätiä
- smetanaa
Valmistusohje
Vatkaa munat ja jauhot suolalla maustetun maidon joukkoon. Anna taikina turvota tunnin verran.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista isoja, ohuita lettuja. Tarjoa ne lämpiminä maustekurkun, sipulikuutioiden ja mädin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Kalamakkaraa, keksitaikinaa ja fyysikon voileipiä – tässä ovat suomalaisen menestysreseptin finalistit
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Paraisten piparkakut
- Tämän maustekakun maku vain paranee tekeytyessään – viimeistele kahvikuorrutteella juuri ennen tarjoilua