Ohuet blinit
Tattaria käytetään blinitaikinassa. Tuhtien blinien tilalle voi paistaa pitsisiä räiskäleitä. Lisukkeeksi sopivat maustekurkku, punasipuli, mäti sekä smetana.
Pitsimäinen tattariohukainen on kuin ohut blini. Se syödään herkkukurkun, punasipulin, mädin ja smetanan kera. Kuva: Jaana KankaanpääOhuet blinit
10 isoa lettua
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- 1/4 tl suolaa
Paistamiseen
- voita
Lisukkeet
- maustekurkkua
- punasipulia
- mätiä
- smetanaa
Valmistusohje
Vatkaa munat ja jauhot suolalla maustetun maidon joukkoon. Anna taikina turvota tunnin verran.
Paista isoja, ohuita lettuja. Tarjoa ne lämpiminä maustekurkun, sipulikuutioiden ja mädin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
