Paprikainen tabbouleh
Tabbouleh on perinteinen libanonilainen salaatti, joka paprikaviikolla saa lisämakua suippopaprikasta. Kuva: Jaana KankaanpääPaprikainen tabbouleh
6-8 annosta
Ainekset
- 2 dl ohrahelmiä
- 8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua minttua
- 4 (200 g) tomaattia
- 1 suippopaprika
- 1 punasipuli
- 1/2 kurkkua
- 1 dl persiljasilppua
- 1 dl tuoretta minttusilppua
- 2 rkl tuoretta korianterisilppua
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Keitä ohrahelmet suolalla ja mintulla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Hienonna sipuli, leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Suikaloi paprika. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua pari tuntia. Tarjoa salaattina esimerkiksi grillimakkaran ja sinapin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

