Chaîne des Rôtisseurs huolissaan poikkeustilasta: "Ravintolat ovat olennainen tekijä suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä ja laadukkaiden raaka-aineiden saatavuudessa" - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Chaîne des Rôtisseurs huolissaan poikkeustilasta: "Ravintolat ovat olennainen tekijä suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä ja laadukkaiden raaka-aineiden saatavuudessa"

Järjestö vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan vaikeuksissa olevien ravintola- ja matkailuyritysten tukemiseksi, alan työpaikkojen säilyttämiseksi ja suomalaisen ruokakulttuurin suojelemiseksi.
Lari Lievonen
Chaîne des Rôtisseurs muistuttaa, että ravintoloiden sulkemisen myötä myös raaka-ainetuottajat ja esimerkiksi pienpanimot kärsivät huomattavat vahingot.

Kansainvälisesti toimivan Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Suomen yhdistys on huolissaan koronaviruksen vaikutuksesta maamme ruokakulttuuriin. Se vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan vaikeuksissa olevien ravintola- ja matkailuyritysten tukemiseksi, alan työpaikkojen säilyttämiseksi ja suomalaisen ruokakulttuurin suojelemiseksi.

"Ruoka on merkittävässä roolissa suomalaisessa kulttuurissa ja identiteetissä. Ravintolat ovat olennainen tekijä suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä ja laadukkaiden raaka-aineiden saatavuudessa", Chaîne des Rôtisseurs Suomen valtavouti, puheenjohtaja Johanna Hornborg-Ojala toteaa tiedotteessa.

Ravintola- ja matkailuala on yksi suurimmista kärsijöistä koronakriisissä siksi, että hallitus on asettanut tiukkoja rajoituksia sekä ihmisten kokoontumisia että ravintoloiden aukioloja koskien. Järjestö huomauttaa, että tilanteen pitkittyessä alan yritykset ajautuvat yhä syvempään taloudelliseen kriisiin.

Kannanotossaan järjestö nostaa esiin myös sen, että ravintoloiden sulkemisen myötä myös raaka-ainetuottajat ja esimerkiksi pienpanimot kärsivät huomattavat vahingot.

"Pahimmillaan seurauksena on konkurssiaalto, joka vie pohjaa ruokakulttuurimme kehityksestä pitkällä aikavälillä", kannanotossa todetaan.

Chaîne des Rôtisseurs kannattaa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry aiemmin esittämää vaatimusta vähintään 350 miljoonan euron tukipaketista. Lisäksi järjestö haluaa, että anniskelulupa- ja valvontamaksuista luovuttaisiin tämän vuoden osalta kokonaan.

Lue lisää:

Majoitus- ja ravintola-alan yrityksistä 15 %:lla maksuvaikeuksia jo ennen koronakriisiä – vaikeuksia odotettavissa myös monille muille toimialoille

Korona iskenyt rajusti suurkeittiöiden tavarantoimittajiin – liikevaihdosta lähtenyt lyhyessä ajassa jopa 90 prosenttia

Ravintola-ala on koronan takia hätää kärsimässä – menossa suuri lomautusvyyhti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Savuteeginiä, ruisviskiä ja Koskenkorvaa – suomalaistislaamoita palkittiin Saksassa kultamitalein

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita