Ruoka

Fazer palkkaa sata uutta leipuria

Osa leipureista tulee Fazerin omasta Artesaanileipurikoulusta.
ROB ORTHEN
Fazerin myymäläleipomoissa leipurit leipovat päivittäin leipää alusta asti käsityönä.

Fazerilla on 101 myymäläleipomoa ympäri Suomen, mutta pulaa leipureista. Niinpä se perusti kaksi vuotta sitten Artesaanileipurikoulun yhteistyössä Forssan ammatti-instituutin kanssa.

Ensi vuonna Fazer aikoo avata lisää myymäläleipomoita, joten se tarvitsee sata uutta leipuria entisten kuudensadan lisäksi.

Artesaanileipurikoulun kaksivuotisessa ohjelmassa on valmistumassa 27 opiskelijaa leipurikondiittoreiksi. Opiskelijat ovat saaneet palkkaa koko oppisopimuskoulutuksen ajan ja he työllistyvät Fazerin myymäläleipomoihin.

Fazer Leipomoiden myymäläleipomotoiminnasta vastaava johtaja Marika Hagelberg kiittää opiskelijoiden vahvaa motivaatiota ja työasennetta.

"Yrityksethän eivät nykyään juurikaan perusta ammattikoulutuslinjoja, mutta onneksi me uskalsimme mennä vastavirtaan.", Hagelberg sanoo.

Leipuriopiskelijat ovat olleet iältään kaksikymppisistä viisikymppisiin, ja moni on ammatinvaihtaja.

"Innostuneet keski-ikäiset alanvaihtajat ja toisen tutkinnon tekijät vaikuttavat koko ammattikunnan imagoon ja näkyvyyteen. Tällaista liikkuvuutta suomalainen työelämä kaipaa laajemminkin", Hagelberg toteaa.

Lue myös:

Fazer kasvatti liikevaihtoaan 1,1 miljardiin euroon – myymäläleipomot ja makeiset myivät hyvin

Leipuriliitto: Leipomoiden myynti puolittunut koronakriisin aikana – yritysten pelastamiseksi vaaditaan valtiolta nopeita toimia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa

K-ryhmän myynti osoittaa selvin luvuin kotimaisen suosion kasvun korona-aikana

Neljän ruokayrityksen vientirinki oli tammikuussa jo lähtökuopissa Hongkongiin – "Nyt odotamme Kiinassa uudenvuoden juhlinnan päättymistä", sanoo Snellmanin vientivastaava

Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella