Ruoka

Ruokakaupoissa myytävistä jauheista löytyi torjunta-ainetta – tuotteiden käyttö lopetettava heti

Takaisinveto koskee Func Food Finland Oy:n tuotteiden FAST Protein Pancake Mix maple syrup ja FAST Protein Pancake Mix banana-toffee eriä.
Jaana Kankaanpää
Myynnistä poistettuja jauheita on myyty K- ja S-ryhmän sekä XXL-ketjun myymälöissä.

Ruokavirasto tiedottaa, että Func Food Finland Oy on vetänyt myynnistä pannukakkujauheita. Takaisinveto koskee tuotteiden FAST Protein Pancake Mix maple syrup ja FAST Protein Pancake Mix banana-toffee eriä, joista on löytynyt etyleenioksidia.

Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan elintarvikkeet myynnistä heti. Jauheita on myyty K- ja S-ryhmän sekä XXL-ketjun myymälöissä.

”Belgiassa valmistetuissa tuotteissa on käytetty valmistuksessa psylliumjauhetta, jossa on lainsäädännön määrittelemän rajan ylittävä määrä etyleenioksidia. Tuotteen käyttö ei aiheuta välitöntä vaaraa terveydelle, mutta tuotteen nauttimista ei tulisi jatkaa”, Ruokavirasto kertoo verkkosivuillaan.

Valmistajan verkkosivuilta voi katsoa, mitä eriä takaisinveto koskee.

Valmistaja kehottaa kuluttajia lopettamaan tuotteiden käytön ja hävittämään jauheet biojätteinä.

Kasvinsuojeluaineena käytetyn etyleenioksidin ei tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä vakavaa terveyshaittaa. Pitkäaikaisessa käytössä sen arvioidaan lisäävän syöpäriskiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Kokeilemalla selviää, toimiiko mahla oluessa vai ei" – erä suomalaista puueliksiiriä porisee jo Hartwallin olutkattiloissa

Kotimaiset, kokonaan muovittomat kartonkikupit ilmestyivät kauppoihin Kotkassa ja Kouvolassa

Linnanmäen suosikkiannoksen perunat tulevat ulkomailta – kaikki liha on kotimaista

Ilmastoystävällisen ruokavalion on huomioitava myös hävikki ja ylikulutus, Pohjoismaiden tuottajajärjestöjen puheenjohtajat muistuttavat