Ruoka

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

MT:n toimittaja testasi Teboil Kivihovin seisovan pöydän Salossa. Huoltoasema sijaitsee Bulevardilla ja täyttää vatsan.
Eija Mansikkamäki
Testitorstaina seisovaan pöytään oli katettu voilla höystettyjä tilliperunoita, siis uusia sellaisia, ja siis hyviä.

Jos jokin paikka kerää sosiaalisessa mediassa melkein pelkkiä haukkuja, kannattaako ottaa riski ja yrittää täyttää siellä vatsansa tiukalla työmatkalla?

Vastaus on kyllä: sehän pitää testata!

Ja kyllä: Teboil Kivihovi Salossa 1-tien varrella on kertakäyntini perusteella ihan kelvollinen tankkauspaikka myös vatsalle. Ei kai se muuten olisi olemassakaan. Ja monille ammattiajajille varmasti vaihtelua saman raitin ABC-asemille.

Testitorstaina seisovaan pöytään oli katettu voilla höystettyjä tilliperunoita, siis uusia sellaisia, ja siis hyviä. Seurana oli paneroitua kalaa ja kermaviilikastiketta – ei moittimista – sekä chorizopyöryköitä. Ne olivatkin makkaran nimellä kulkevia jauhelihapullia ja suorastaan maukkaita.

Erikoista tavallisempi – ellei peräti karu – oli makkarajambalaya, jossa oli lähinnä makkaraa ja sipulia. Mutta: muusi ei ollutkaan moitittua liisteriä, vaan ihan tavallista ja jopa kuohkeaa.

Hernekeitto jäi tällä kertaa kokematta, mutta jälkkäriletuista ja mansikkahillosta irtoaa täysi kymppi.

Päälle kahvi, sekin parjattua parempaa.

Teboil Kivihovi, Bulevardi 10, 25410 Suomusjärvi, Salo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti