Sitruunapiiras

Sitruunapiiras
8–10 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl sitruunankuorta
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 munaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 limetin mehu
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl sitruunankuorta
- 2 rkl perunajauhoja
- 50 g voita
- tomusokeria
Vuokaan
- voita
- mantelijauhetta
Koristeluun
- vihreitä marmeladikuulia
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitruunankuoriraaste, muna sekä jauho-leivinjauheseos.
Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 24 senttimetriä). Ripottele pohjalle ja reunoille mantelijauhetta.
Kauli pohjataikina reilusti piirasvuoan kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä. Nosta pohja paperin avulla ylösalaisin vuokaan, poista paperi ja painele taikinaa myös reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Vatkaa täytteen munat ja sokeri. Lisää sitruunankuori ja limetin mehu. Vatkaa joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi sekä perunajauhot ja sitruunamehu.
Painele esipaistetun pohjan reunat ylös. Levitä täyte pohjalle ja siivilöi pinnalle ohut kerros tomusokeria. Paista 10 minuuttia 200 asteessa. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia.
Koristele jäähtyneenä raikkaan keväiseksi marmeladilla ja sitruunalla.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään