Sitruunapiiras
Sitruunapiiras on makea ja hapan leivonnainen vaikka pääsiäispöytään. Koristele jäähtynyt sitruunapiirakka raikkaan keväiseksi marmeladilla ja sitruunalla.
Koristele jäähtynyt sitruunapiirakka raikkaan keväiseksi marmeladilla ja sitruunalla. Kuva: Jaana KankaanpääSitruunapiiras
8–10 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl sitruunankuorta
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 munaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 limetin mehu
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl sitruunankuorta
- 2 rkl perunajauhoja
- 50 g voita
- tomusokeria
Vuokaan
- voita
- mantelijauhetta
Koristeluun
- vihreitä marmeladikuulia
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitruunankuoriraaste, muna sekä jauho-leivinjauheseos.
Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 24 senttimetriä). Ripottele pohjalle ja reunoille mantelijauhetta.
Kauli pohjataikina reilusti piirasvuoan kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä. Nosta pohja paperin avulla ylösalaisin vuokaan, poista paperi ja painele taikinaa myös reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Vatkaa täytteen munat ja sokeri. Lisää sitruunankuori ja limetin mehu. Vatkaa joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi sekä perunajauhot ja sitruunamehu.
Painele esipaistetun pohjan reunat ylös. Levitä täyte pohjalle ja siivilöi pinnalle ohut kerros tomusokeria. Paista 10 minuuttia 200 asteessa. Laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia.
Koristele jäähtyneenä raikkaan keväiseksi marmeladilla ja sitruunalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
