Porlammin Meijerille Kultainen Juustohöylä 2022
Porlammin Meijeri on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1914 lähtien.
Porlammin Meijerin Mustaleima Emmental -juustoa on valmistettu yhtäjaksoisesti yli sata vuotta Porlammilla. Kuva: Jaana KankaanpääPorlammin Meijeri tunnetaan erityisesti mustaleimaemmentalistaan, jota se on valmistanut yli sata vuotta Lapinjärven kuntaan kuuluvalla Porlammilla.
Meijeri muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2016. Sen omistavat maidontuottajat.
Meijerin päätuotteita ovat emmentaljuustojen lisäksi vegejuustot eli maidottomat juuston tapaan käytettävät kasvirasvavalmisteet.
Juustopöytä ry on jakanut vuodesta 2010 lähtien vuosittain Kultaisen Juustohöylä-tunnustuksen juustoalan toimijalle. Palkinnolla se haluaa kannustaa, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita.
Korjaus 16.11.22 klo 12:40: Lauseeseen ”Meijerin päätuotteita ovat vegejuustot eli maidottomat juuston tapaan käytettävät kasvirasvavalmisteet.” on lisätty sanat ’emmentaljuustojen lisäksi’.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




