- Inari
Tuhtiakin tuhdimpi poropizza pitää kelkan reitillä, mutta kaikkien lihojen alkuperästä ei heru tietoa – Inarin Papana sopii myös iltarientoihin
Inarin PaPaNassa tarjoilija ei tiennyt, eikä ryhtynyt selvittämään lihojen alkuperää.Inarin keskustan sykkivästä sydämestä, PaPaNa-baarista, saa rehtiä pubiruokaa asiaankuuluvalla porotvistillä.
Esimerkiksi poronkäristyksen saa halutessaan leipärullan sisälle kebablihan tavoin ja savupororouhetta niin pizzan kuin salaatinkin päälle. Myös hampurilainen onnistuu poropihvillä.
Ise päädyin nälkäisenä potkukelkkalenkin päätteeksi pizzaan, jossa oli paksu kerros savuporomurua, aurajuustoa ja ananasta.
Mielestäni siitä eivät täytteet parane, joskin niitä oli hieman liioiteltu määrä. Löllö pohja puolestaan olisi saanut olla aavistuksen kypsempi ja rapeampi.
Eksotiikkaa iltaan toivat kelkkahaalareissaan ja karvalakeissaan kaljottelevat lappilaisoletetut ja se, etteivät ravintolan vessat toimineet. Pihan perällä oli bajamaja ja mittarissa pakkasta.
Lätynlopun nappasin mukaani ja riensin hotellille vessaan.
Sitä ennen hoksasin kysyä tarjoilijalta, mistä ravintolan käyttämät lihat ovat peräisin. Tietoa kebab- tai hampurilaislihojen alkuperästä ei ollut saatavilla. Poron oletin kotimaiseksi.
Tietyn hämyisyyden ja tunnelman takia PaPaNa on käymisen arvoinen paikka ja nälkäkin siellä lähtee. Kannattaa seurata ravintolan Facebook-sivuja, sillä paikassa esiintyy toisinaan varsin nimekkäitäkin artisteja.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat





