Vadelma on pitänyt kuluneesta kesästä – marjoja riittää säilöttäväksi
Avomaan vadelman pääsatokausi parhaimmillaan.Kulunut kesä on tehnyt vadelmista maukkaita ja vadelmien laatu on hyvä ympäri Suomen, kertoo Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto tiedotteessaan.
Vadelmakasvustot talvehtivat hyvin viime talvena, ja kesällä kukinta onnistui mainiosti. Tällä hetkellä vadelmaa on hyvin säilöttäväksi talven varalle sekä nautittavaksi tuoreena.
Pensasmustikan poiminta on alkamassa koko maan alueella. Tänä vuonna siitä odotetaan hyvää satoa, sillä talvehtiminen sujui hyvin ja kukinta oli runsasta.
"Sormia värjäämättömät pensasmustikat ovat pehmeän ja miellyttävän aromikkaan makuisia ja ne soveltuvat hyvin myös pakastettaviksi", kertoo Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto.
Loppukesällä kypsymisvuorossa ovat eri herukkalajit. Suomessa viljellään valko-, puna-, musta- ja viherherukoita sekä karviaisia.
Mustaherukka on näistä lajeista eniten viljelty ja sitä on syytä suosia erityisesti terveysvaikutusten vuoksi. Marjat sisältävät runsaasti mm. C-vitamiinia ja fenoliyhdisteitä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


