Paahdettu bataatti-tofusalaatti
Paahdettu bataatti-tofusalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin 400 g) bataatti
- 2 (300 g) porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 2 (300 g) jauhoista perunaa
- 50 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 pak (250 g) maustamatonta tofua
Marinadi
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl ruokosokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 punasipuli
- 1 pieni luomusitruuna
Valmistusohje
Kuutioi tofu. Viipaloi kuorittu sipuli. Kuori pesty sitruuna ja leikkaa valkoinen kerros pois sitruunan pinnalta. Viipaloi sitruuna.
Sekoita mausteet öljyn joukkoon. Kerrostele kannelliseen astiaan tofu, sitruunan kuori, sitruuna- ja sipuliviipaleet. Kaada marinadi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele aineksia pari kertaa marinadissa.
Leikkaa kuorittu bataatti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Sulata voi uunipannulla ja pyörittele kasvikset voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia. Lisää tofu ja marinadi vuokaan. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja tofu saanut hiukan väriä pintaansa.
Osaston luetuimmat
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- S-ryhmä laskee hintojaan: 100 tuotetta muuttuu edullisemmaksi
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Makeaa punajuurichutneyta kannattaa testata – maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai juustolle
- Kokkaa juureksista: Neljä erityisen maukasta reseptiä
- Söin täällä: Kilpisjärvellä kelpo pubiravintola tarjoaa poroa monessa muodossa, käristyksen saa myös kasvisversiona