Paahdettu bataatti-tofusalaatti

Paahdettu bataatti-tofusalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin 400 g) bataatti
- 2 (300 g) porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 2 (300 g) jauhoista perunaa
- 50 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 pak (250 g) maustamatonta tofua
Marinadi
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl ruokosokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 punasipuli
- 1 pieni luomusitruuna
Valmistusohje
Kuutioi tofu. Viipaloi kuorittu sipuli. Kuori pesty sitruuna ja leikkaa valkoinen kerros pois sitruunan pinnalta. Viipaloi sitruuna.
Sekoita mausteet öljyn joukkoon. Kerrostele kannelliseen astiaan tofu, sitruunan kuori, sitruuna- ja sipuliviipaleet. Kaada marinadi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele aineksia pari kertaa marinadissa.
Leikkaa kuorittu bataatti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Sulata voi uunipannulla ja pyörittele kasvikset voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia. Lisää tofu ja marinadi vuokaan. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja tofu saanut hiukan väriä pintaansa.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja06:00
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin06:00
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019