Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paahdettu bataatti-tofusalaatti

Paahdettu bataatti-tofusalaatti on värikäs ja maistuva pikkuruoka.
Paahdettu bataatti-tofusalaatti on värikäs ja maistuva ruoka.
Paahdettu bataatti-tofusalaatti on värikäs ja maistuva ruoka. Kuva: Jaana Kankaanpää

Paahdettu bataatti-tofusalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 1 (noin 400 g) bataatti
  • 2 (300 g) porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 2 (300 g) jauhoista perunaa
  • 50 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 pak (250 g) maustamatonta tofua

Marinadi

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni luomusitruuna

Valmistusohje

Kuutioi tofu. Viipaloi kuorittu sipuli. Kuori pesty sitruuna ja leikkaa valkoinen kerros pois sitruunan pinnalta. Viipaloi sitruuna.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita mausteet öljyn joukkoon. Kerrostele kannelliseen astiaan tofu, sitruunan kuori, sitruuna- ja sipuliviipaleet. Kaada marinadi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele aineksia pari kertaa marinadissa.

Leikkaa kuorittu bataatti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Sulata voi uunipannulla ja pyörittele kasvikset voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia. Lisää tofu ja marinadi vuokaan. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja tofu saanut hiukan väriä pintaansa.