Sieniminestrone

(4 annosta)
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 l vettä
1 porkkana
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl ruskeita tölkkipapuja
1 tölkki tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl pastaa
Laita kuivatut sienet likoamaan litraan vettä noin 20 minuutiksi. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Kypsennä kasviksia kattilassa öljytilkassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sienet ja niiden liotusvesi, valutetut pavut, tomaattimurska, liemikuutio, rouhittu mustapippuri, suola ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten pasta ja anna sen kypsyä keiton kiehuessa. Tarjoa keitto vaalean leivän kanssa.
Vinkki! Voit vaihdella minestronen raaka-aineita. Siihen sopii esimerkiksi savukinkku hyvin.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017